pibl Cadeautjes om nooit te vergeten


  • Unieke babysieraden en kindersieraden voor het liefste kindje van de hele wereld. Alles handgemaakt met veel liefde en de mooiste materialen.

  • Alle baby's, jongens en meisjes verdienen het mooiste sieraad, ook voor mama en papa is er een uniek handgemaakt mamasieraad en papasieraad

  • Alle PIBL kinderoorbellen, babyarmbandjes, naamkettingen en naambedels zijn gemaakt van echt zilver, 14k goud of Goldfilled (=lamimaatgoud)

  • Ze is trots op de speciaal voor de bruiloft voor haar gemaakte PIBL Kinderarmband. Haar Broertje heeft een stoere jongensarmband gekregen.

  • Meisjesarmbanden en meisjesoorbellen voor lieve prinsesjes. Mamasieraden en papasieraden, allemaal altijd een uniek en handgemaakt sieraad.

Veiligheid:


Bij kindersieraden is veiligheid natuurlijk een extra belangrijk aandachtspunt.
Baby's hebben de neiging om te sabbelen op de armbandjes en ze kunnen er ook best hard aan trekken. Daarom zorg ik ervoor dat ik mijn sieraden voor baby's extra sterk maak.

Alle PIBL kindersieraden zijn daarom:
*altijd met de hand gemaakt en gecontroleerd *op sterk designer sieradenstaaldraad geregen (extra Verzilverd of verguld en voorzien van een kunststof coating)
*alle ringetjes zijn dichtgesoldeerd
*alle metalen onderdelen zijn van echt zilver of echt goud
*de uiteinden hebben draadbeschermers om slijtage zoveel mogelijk te voorkomen

Veilig met kindersieraden
Het staat als een paal boven water dat je met (kleine) kinderen altijd moet oppassen met sieraden. Het is tenslotte geen speelgoed.
Gebruik je moedergevoel en doe een armbandje af als je kindje gaat slapen. Het zelfde geldt voor in bad gaan en druk (buiten) spelen.
Je wil natuurlijk dat je kindje zo lang mogelijk plezier heeft van zijn of haar sieraden.

Advies voor kindersieraden onder de drie jaar
Kinderen onder de drie jaar moeten hun PIBL sieraden altijd onder toezicht dragen. Dit geldt overigens voor elk merk kindersieraden.
Laat een baby of peuter nooit alleen met sieraden. Kindersieraden voor de allerkleinsten zijn vooral bedoeld als aandenken, om te dragen tijdens bijzondere gelegenheden en te bewaren voor later.

Materialen en onderdelen
Ik maak alle kindersieraden zelf, met de hand. Daarvoor gebruik ik de mooiste materialen met een geweldige uitstraling.
Alle onderdelen zijn gemaakt van sterling zilver, dus door-en-door van zilver en niet verzilverd. of van echt goud 14krt ofwel 585 goudgehalte
Voor de armbandjes maak ik gebruik van echte zoetwaterparels, edelstenen en Swarovski Elements en kristallen.

Hieronder lees je meer over de materialen die ik gebruik:

Sterling zilver (.925)
.925 zilver. Dit is het eerste gehalte zilver, een legering is van 92,5% zilver en 7,5% koper. Zilver dat gebruikt wordt voor sieraden wordt gemengd met een deel koper omdat het anders te zacht is om te verwerken.

14krt goud
.585 goud dat in Nederland de meest voorkomende goudlegering/gehalte goud is. Het is een mengsel/legering van 58,5% puur goud en verder zilver en wat koper. 14krt goud leent zich uitstekend voor het maken van sieraden omdat het vrij hard is als het bewerkt is waardoor sieraden die gemaakt zijn van 14krt goud lang meegaan en lang mooi blijven. Zoetwaterparels
Dit zijn parels die groeien in mosselen, in tegenstelling tot zoutwaterparels die groeien in oesters.

Cultiveparels
Dit zijn zoutwater parels die gekweekt worden in oesters. Deze parels groeien lang niet zo snel als de zoetwaterparels en zijn daarom ook veel kostbaarder

Swarovski Elements
Swarovski is een gevestigde naam in de wereldwijde sieradenindustrie. Het bedrijf werd in 1895 opgericht door Daniel Swarovski die een nieuwe manier ontdekte om loepzuivere kristallen te slijpen. In 1956 ontwikkelde Swarovski in samenwerking met modehuis Dior het Aurora Boralis kristal. Ze werden geinspireerd door het Noorderlicht. Aurora Boralis, ook wel afgekort ab genoemd, is een olieachtige glans op de kristallen.

Kristallen
Kristal is een bepaalde soort glas dat door speciale toevoegingen een prachtige glans krijgt en zich prachtig laat slijpen. Door het slijpen ontstaan mooie vormen die prachtig glinsteren. Kristallen voor sieraden worden in vele prachtige kleuren en vormen gemaakt

Edel en half-edelstenen
Zijn zeldzame gesteenten, die meestal worden bewerkt en verwerkt in sieraden en sierobjecten. Edelstenen beschikken over de volgende kenmerken:
A. Schoonheid. Hieronder vallen visuele aspecten zoals kleur, glans, vuur, doorzichtigheid en lichteffecten.
B. Duurzaamheid. Hierbij wordt gekeken naar hardheid, breekbaarheid/splijtbaarheid en chemische bestendigheid.
C. Zeldzaamheid. Hierbij wordt gekeken naar hoe vaak een product in de natuur voorkomt.

Veel liefs, Sandra