pibl Cadeautjes om nooit te vergeten


  • Unieke babysieraden en kindersieraden voor het liefste kindje van de hele wereld. Alles handgemaakt met veel liefde en de mooiste materialen.

  • Alle baby's, jongens en meisjes verdienen het mooiste sieraad, ook voor mama en papa is er een uniek handgemaakt mamasieraad en papasieraad

  • Alle PIBL kinderoorbellen, babyarmbandjes, naamkettingen en naambedels zijn gemaakt van echt zilver, 14k goud of Goldfilled (=lamimaatgoud)

  • Ze is trots op de speciaal voor de bruiloft voor haar gemaakte PIBL Kinderarmband. Haar Broertje heeft een stoere jongensarmband gekregen.

  • Meisjesarmbanden en meisjesoorbellen voor lieve prinsesjes. Mamasieraden en papasieraden, allemaal altijd een uniek en handgemaakt sieraad.

Over onderhoud:


ONDERHOUDSTIPS
Om de PIBL armbandjes en kettingen zo lang mogelijk in optimale conditie te houden, kun je ze het best na het dragen met een vochtige doek ontdoen van eventueel vuil, speeksel ed. Dan bewaar je het in het bijgeleverde luxe sieradendoosje in het zijdevloeipapier, tot de volgende keer.
De sterling zilveren onderdelen kunnen op een gegeven moment een donkere aanslag krijgen, dat heet oxideren. Je verwijdert dit heel eenvoudig met een vochtige doek en wat groene zeep, of je gebruikt een geimpregneerde poetsdoek. Ik verkoop speciale handzame PIBL-poetsdoekjes van professionele juwelierskwaliteit. Met dit poetsdoekje houd je je kindersieraden van PIBL in optimale conditie. Je mag dit doekje niet wassen, dan verliest het zijn werking. Hoe vuiler het is, hoe beter het de aanslag verwijdert.

Oxideren van zilver
.925 zilver bestaat voor een heel klein deel uit koper. Wanneer dit in aanraking komt met de lucht om ons heen wordt het zilver grijzig of gelig en kan zijn glans verliezen. Dit is een hele normale gang van zaken en dit gebeurt bij alle zilveren sieraden en voorwerpen. Je kunt dit proces eenvoudig tegengaan of vertragen door het sieraad na het dragen te bewaren in een afgesloten doosje (evt in een plastic zakje).
Bewaar het sieraad in een droge ruimte. Mocht het zilver toch verkleurd zijn, dan poets je 'm eenvoudig op met een poetsdoekje. Gebruik liever geen poetsmiddel, omdat dit ook het zwart uit de verdiepte letters verwijdert en het de zoetwaterparels kan aantasten.

Het zilver dat ik gebruik is de beste kwaliteit voor sieraden.
Het heet eerste gehalte zilver ook wel bekend als sterling zilver. Het bestaat uit 92,5% zilver en 7,5% koper. 100% puur zilver is te zacht om sieraden van te maken het zou veel te snel buigen of krassen. Eerste gehalte zilver is de juweliers standaard.

Waarom verkleurd zilver?
Zilver reageert van nature met zwafelzuur dat in de lucht om ons heen zit.. Dit zwafelzuur zorgt ervoor dat het zilver donker wordt en verkleuringen krijgt. Als je zilver vaak draagt zie je die verkleuring vaak veel minder. Immers als je zilver draagt dan wrijft het telkens langs je huid en kleding en dat zorgt ervoor dat het telkens gepoetst wordt. Soms kan het verkleuren door andere factoren worden veroorzaakt of versnellen. Kijk hiervoor bij: Redenen waarom jouw zilver meer verkleurd dan bij andere mensen.

Voorzorgsmaatregelen:
1 Draag je zilveren sieraden. Zilver verkleurd over het algemeen niet of minder omdat het tijdens het dragen constant gepoetst wordt.
2 Als je je zilver niet draagt stop het dan in een zip lock zakje met zo min mogelijk lucht erin.
Dit vermindert de blootstelling aan vocht en zwafel in de lucht zoveel mogelijk.
3 Plaats een anti aanslag strip op de plaats waar je je sieraden opbergt. Dit zorgt ervoor dat je sieraden minder snel verkleuren.
Meestal gaan deze strip wel een jaar lang mee.
4 Draag sieraden niet in bed of onder de douche of met zwemmen en zorg ervoor dat ze niet in aanraking komen met parfums,
cremes of andere cosmetica producten en zonnebrand middelen. Het kan het zilver, edelstenen en parels aantasten en de glans ernstig en voorgoed doen afnemen.

Verkleuring of aanslag verwijderen:
1 Poetsdoekje gebruiken. Wrijf het sieraad zachtjes op met het poetsdoekje. Zo verdwijnen de meeste verkleuringen makkelijk en veilig.
2 Vloeibare schoonmaakmiddelen zijn handig maar BESLIST NIET GESCHIKT voor sieraden met parels, edelstenen en kristal. Het tast het oppervlak van deze materialen aan en doet de glans voorgoed verdwijnen.
3 Polijsten. Dit wordt bij de goudsmid/juwelier gedaan en kan meer ernstiger verkleuringen verwijderen en zorgt er ook voor dat aanslag weer langere tijd weg blijft.
Het is echter niet zo geschikt voor fijne sieraden en kettingen omdat de polijstmachine op hoog toerental draait en daardoor snel meer materiaal afneemt dan met de hand poetsen.
Voor fijne kettingen is de polijst machine ook niet zo een goede optie omdat die niet goed geraakt kunnen worden in alle fijne hoekjes.

Redenen waarom jouw zilver misschien sneller aanslaat dan bij anderen:
Mileu.
Zwafelzuur is vijand nummer een als we het over verkleuren van zilver hebben. Er zit natuurlijk maar een klein beetje van dit gemene goedje in de lucht. Maar het is wel genoeg om zilver te laten verkleuren. Maar er zijn nog veel meer zaken in de lucht die verkleuring veroorzaken.
Vocht
Is ook een versneller van de reactie tussen zilver en zuren en zouten in de lucht. Zout in zeewater zorgt voor een snellere verkleuring van het zilver evenals chloor in zwembaden. Als je dicht bij zee woont kan je zilver sneller zwart worden omdat er dicht bij zee nu eenmaal meer zout in de lucht zit dan in het binnenland.
Industrie
Industriegebieden in de buurt, kolen verbranding ( energie centrales), Sigaretten rook, uitlaatgassen.
Voedsel
Maar ook het gebruik van verschillende soorten voedsel kunnen bijdragen aan het sneller verkleuren van je zilver. Enige voorbeelden zijn Eieren, noten, kaas,vlees en vis, uien, knoflook en broccoli.
Maar over het algemeen zal het verkleuren langzaam gaan en bij regelmatig gebruik wordt het zilver zoals boven beschreven telkens lichtjes gepoetst.
Individueel
Het kan voorkomen dat jouw huid meer van bepaalde stoffen afgeeft dan bij andere mensen. Dit kan een reden zijn waarom zilver bij jou juist als je het draagt snel zwart wordt of verkleurd. Opletten met wat je eet kan helpen maar is geen garantie dat het stopt.

Een ding is zeker:
Verkleuring ligt in elk geval niet aan het zilver zelf, maar altijd aan zaken die van buitenaf het oppervlak van het zilver aantasten.